subota , januar 20 2018
Action Coin
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Ivana Kostić treća na Balkanskom prvenstvu u biciklizmu

Ivana Kostić treća na Balkanskom prvenstvu u biciklizmu

Članica reprezentacije Ivana Kostić iz Vlasotinca osvojila je treće mesto na Balkanskom prvenstva u Bijelom Polju. Prva je takmičarka iz Bosne i Hercegovine Lejla Tanović a druga Grkinja Varvara Fasoi

Ivani je ovo je četvrta medalja na Balkanskom prvenstvu jer je jednom bila prva, jednom druga i sada je po drugi put treća.
Takmičenje je danas održano u Belom Polju i ovo je Ivanina prva trka u Crnoj Gori.

„Staza je bila izuzetno teška, delom zbog temperature od 41 stepena nasuncu, delom zbog vremena trajanja trke nekarakteristicnog za kros-kantri disciplinu. Moja trka je trajala dva sata i pet minuta. Predstavnici nacionalnih timova pokušali su da se izbore za krug manje u kategoriji žena ali  smo ipak  vozile startni krug plus pet krugova. Brz start na asfaltnom spustu te naglo skretanje desno na jak i dug uspon, tehnički spust na sredini kruga i tehnički i fizički izuzetno težak uspon su okarakterisali krug na ovoj stazi, prenosi nam Ivana.
U kategoriji zena su startovale predstavnice Srbije, Grcke, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske, Bugarske.
„Od starta do trećeg kruga sam vozila sa Turkinjom, između 3. i 4. pozicije. Uspela da je prestignem na usponu i zadržala treću poziciju do kraja trke.  Trka je bila i internacionalnog karaktera, bodovala se za UCI listu. Trecim mestom sam osvojila 15 bodova i nadam se napretku pri narednom preseku svetske liste.
Naredna trka je Državno prvenstvo u Niškoj Banji, 17.jula sa startom u 11 i 13 časova ,. Okupice sve bicikliste iz Srbije, na stazi atraktivnoj za gledaoce.
„Nakon toga me ocekuje maraton Tri strane Kopaonika 31.jula. Vozicu timsku trku, sa reprezentativkom Mađarske Lindom Zelenij Goltl. A posle toga na zasluzeni odmor.“

Takođe pročitajte

Digitalno osvežen film „Ko to tamo peva“ pred niškom publikom

Projekcija digitalno resttaurisane verzije kultnog filma „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana iz 1980. godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *