četvrtak , oktobar 18 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / Indonežanske diplomate posetile Caričin grad

Indonežanske diplomate posetile Caričin grad

 Ambasador Indonezije Hari Kando sa atašeima za politiku, ekonomiju, kulturu i protokol posetio je opštinu Lebane i arheološki lokalitet iz šestog veka nove ere Caričin grad (Justinijana Prima).

13Nakon upoznavanja na 11. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu do ponovnog susreta došlo je na poziv v.d. direktora Turističke organizacije opštine Lebane Bojana Jovića. Diplomata iz daleke Indonezije oduševljen je gostoljubivošću domaćina ali i lokalitetom Caričin grad. Priznao je da je on mnogo veći i značajniji nego što je očekivao.
Razmenjeni su stavovi o dosadašnjoj saradnji dve zemlje u oblasti ekonomije i kulture. Bilo je reči o mogućnostima buduće saradnje u obrazovanju, investiranju u tekstilnu i prehrambenu industriju, u kulturi i turizmu, kaže direktor Jović.mika
Na prijemu je kod predsednika Zorana Ilića prisustvovali su načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stojiljković i predsednik Regionalne privredne komore Leskovca Goran Jović.
Ambasadoru je predstavljen vizitorski centar „Teodora“, odnosno njegovih kapaciteta za sastanke, smeštaj i ishranu.
dec-16-indonezija-087Upravnica vizitorskog centraMilica Stanković potrudila se da izađe u susret gastronomskim navikama gostiju, pa je umesto „Justinijanove šnicle“ poslužena špikovana junetina sa prilozima.

Takođe pročitajte

Danas se obeležava Svetski dan hrane

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan hrane, a mi vam tim povodom prenosimo recept …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.