subota , februar 24 2018
Action Coin
Početna / TRADICIJA / HRANA / Indonežanske diplomate posetile Caričin grad

Indonežanske diplomate posetile Caričin grad

 Ambasador Indonezije Hari Kando sa atašeima za politiku, ekonomiju, kulturu i protokol posetio je opštinu Lebane i arheološki lokalitet iz šestog veka nove ere Caričin grad (Justinijana Prima).

13Nakon upoznavanja na 11. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu do ponovnog susreta došlo je na poziv v.d. direktora Turističke organizacije opštine Lebane Bojana Jovića. Diplomata iz daleke Indonezije oduševljen je gostoljubivošću domaćina ali i lokalitetom Caričin grad. Priznao je da je on mnogo veći i značajniji nego što je očekivao.
Razmenjeni su stavovi o dosadašnjoj saradnji dve zemlje u oblasti ekonomije i kulture. Bilo je reči o mogućnostima buduće saradnje u obrazovanju, investiranju u tekstilnu i prehrambenu industriju, u kulturi i turizmu, kaže direktor Jović.mika
Na prijemu je kod predsednika Zorana Ilića prisustvovali su načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stojiljković i predsednik Regionalne privredne komore Leskovca Goran Jović.
Ambasadoru je predstavljen vizitorski centar „Teodora“, odnosno njegovih kapaciteta za sastanke, smeštaj i ishranu.
dec-16-indonezija-087Upravnica vizitorskog centraMilica Stanković potrudila se da izađe u susret gastronomskim navikama gostiju, pa je umesto „Justinijanove šnicle“ poslužena špikovana junetina sa prilozima.

Takođe pročitajte

Južnoafrička Republika po prvi put se predstavlja na Sajmu turizma

Dosadilo vam je da letujete na istim destinacijama, napamet znate sva okolna letovališta i ne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *