petak , januar 18 2019
Početna / KATEDRA / Ideal pomaganja – Rotary u Srbiji 88 godina

Ideal pomaganja – Rotary u Srbiji 88 godina

Rotary zajednica u Nišu organizuje izložbu „Ideal pomaganja – Rotary u Srbiji od 1929. do 2017.“ koja će se održati u Domu Vojske u Nišu od 09. do 11. februara.

Otvaranje izložbe je zakazano za petak, 09. februar 2018. godine od 17.30 časova. Program otvaranja pratiće izlaganje istoričara i književnika Nebojše Ozimića na temu „Rotarijanci – Zatočenici logora na Crvenom krstu“.

Izložba izložbu „Ideal pomaganja – Rotari u Srbiji od 1929. do 2017.“ je sačinjena od autentične arhivske građe, fotografija, novinskih isečaka i drugog materijala o Rotariju u Srbiji. Izložba takođe pruža mogućnost publici da upozna i značajne istorijske ličnosti koje su učestvovale u radu ove organizacije kao što su nobelovac Ivo Andrić, dugogodišnji ministar i predsednik vlade Milan Stojadinović, matematičar Mihajlo Petrović – Alas, čuveni vlasnik pivare Franjo Bajloni, industrijalac Vlada Teokarević i mnogi drugi.

Rotari je orgаnizаcijа poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom svetа u cilju pružаnjа humаnitаrne pomoći i potsticаnjа visokih etičkih stаndаrdа u svim profesijаmа i unаpređenjа dobre volje i mirа u svetu. Osnovana 1905. godine i danas ima preko 1,2 miliona članova u preko 34 000 klubova rasutih u više od 200 zemalja sveta.

Takođe pročitajte

Naučite jezik naroda kome su pivo i kobasice nacionalni simbol

Na nemačkom jeziku možete komunicirati sa 100 miliona stanovnika Evrope i to je samo jedan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.