petak , novembar 16 2018
Početna / ZANIMLJIVOSTI / Humanost na delu – otac i sin prvi put dali krv

Humanost na delu – otac i sin prvi put dali krv

Četvrta akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Vlasotinca i Zavod za transfuziju krvi iz Niša ostaće upamćena i po tome što su Pavle i njegov otac Jovan Stanković prvi put dali krv i to zajedno.

Stankovići kažu da su „zajedno jači“ i da se jednostavno tako pogodilo da su odlučili da zajedno krenu u ovu humanu misiji. Dobro su podneli prvo davanje i nameravaju da nastave.

davanje krviInače, tokom akcije krv je dalo 30 dobrovoljnih davalaca aod kojih su dragecenu tečnost po prvi put dala četiri lica. Među davaocima je bio i „rekorder“ Svetislav Jović iz Batulovca.

“Iako je  letnji period i još uvek vreme godišnjih odmora zadovoljni smo odazivom građana koji su pomogli da i ova akcija bude uspešna. Prilika je da pozovemo ljude dobre volje da se odazovu akcijama koje ćemo organizovati u narednom periodu – rekla je Višnja Bunjevac, sekretar Crvenog krsta Vlasotinca.

U cilju popularizacije dobrovoljnog davanja krvi volonteri i aktivisti Crvenog krsta su danas na platou ispred opštine delili prolaznicima flajere o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi.

 

Takođe pročitajte

Podrška mladim ljudima da započnu posao

Mladi ljudi, njih 20-oro starosti od 18 do 35 godina, sa područja vlasotinačke opštine, danas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.