četvrtak , januar 24 2019
Početna / KATEDRA / HUMANOST – mališani prikupljali novac za lečenje Nikoline Ranđelović

HUMANOST – mališani prikupljali novac za lečenje Nikoline Ranđelović

“Za Nikolinin život“ naziv je humanitarne akcije koju su organizovali mališani i vaspitači iz niškog vrtića Švrća. U toku akcije, za lečenje trogodišnje Nišlijke Nikoline Ranđelović prikupljeno je 31.780 dinara .

Akcija je organizovana uz saglasnost Saveta roditelja vrtića, a u saradnji sa roditeljima, Udruženjem penzionera i zaposlenima u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici. Mali humanitarci i vredne pčelice su zajedno sa roditeljima, bakama, dekama i vaspitačima organizovali prodaju slatkiša, ručnih radova i dečjih umetničkih dela.

„Švrćin kolač“, „Štand igračaka“, „Vredne ruke moje bake“ i „Umetnička galerija“ su nazivi štandova postavljenih u dvorištu vrtića na kojima su deca i zaposleni u vrtiću organizovali prodaju  domaćih rukotvorina.

Tokom akcije „Za Nikolinin život“ prodato je 90 kutija kolača, kape, šeširi od vunice, igračke i radovi mališana vrtića Švrća.

„Vaspitači vrtića Švrća pripremaju i pozorišnu predstavu za decu u osnovnim školama u selima Gornja Toponica, Mezgraja, Donja Trnava, Supovac i Gornja Trnava. I ovde se ne staje, humanitarnih akcija će biti još mnogo, sve dok bude potrebe, jer je misija ustanove Pčelica razvijati kod naših najmlađih sugrađana prave životne vrednosti, kaže direktorka ove Predškolske ustanove Svetlana Mitić.

Takođe pročitajte

Zbog ljubavi prema umetnosti autistični Mihailo je pobedio sistem

Tradicionalno, za  Svetog Savu Umetnička škola u Nišu organizuje izložbu radova svojih đaka  sapo prvi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.