petak , decembar 14 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Humanitarna predstava „Mučenici“ u Pozorištu lutaka

Humanitarna predstava „Mučenici“ u Pozorištu lutaka

Akademsko pozorište SKC Niš odigraće večeras od 20 časova u sali Pozorišta Lutaka humanitarnu predstavu „Mučenici“.

Sav prihod od prodatih ulaznica  predaje se Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih u cilju rekonstrukcije grejne infrastrukture, kako i ovu zimu ne bi dočekali u hladnom prostoru.

Naime prostorije GOGN Niš su bez grejanja od 2015.-te godine kada su se isključili sa sistema centralnog grejanja preko gradske toplane usled nemogućnosti daljeg plaćanja računa.
Gogn Niš ima oko 400 članova koji u ovim prostorijama organizuju dramsku, folklornu, brojne sportske sekcije čiji se rad sada odvija pod otežanim okolnostima, dok je u zimskim mesecima potpuno nemoguć. Osim sekcija u ovim prostorijama se organizuju redovna okupljanja, proslave članova a u njima funkcioniše i prevodilački servis za znakovni jezik gde članovi dolaze radi zakazivanja prevoda u javnim ustanovama. Iz tih razloga je od ogromnog značaja za zajednicu gluvih u Nišu da OBNOVI SISTEM GREJANJA kako bi se prekinulo osipanje članova i normalno nastavio rad.
Da podsetimo da je Akademsko pozorište već sarađivalo sa GOGN Niš. U oktobru i novembru 2016. godine, Akademsko pozorište je izvelo više predstava uz pomoć prevodioca i time približilo pozorišnu umetnost osobama sa oštećenim sluhom.

Predstava „Mučenici“ je jedna od najnagrađivanijih predstava u istoriji Akademskog pozorišta. Trenutno broji 21 nagradu širom zemlje i regiona. Podsetićemo vas na poslednje dve, a to su “ Drvo kestena “ , nagrada za najbolju predstavu na međunarodnom fetivalu „Kestenburg “ u Banja Luci, i nagrada “ Car Konstantin “ za najbolju glavnu mušku ulogu.

Karte se mogu nabaviti u turističkoj agenciji Travego, kao i na dan predstave, u ponedeljak od 17 sati na biletarnici POZORIŠTA LUTAKA po ceni od 100 RSD.

Takođe pročitajte

Poezija uživo sa Matijom Bećković

U okviru novog programa, „Poezija uživo“, u ponedeljak 17.decembra sa početkom u 19 sati, u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.