subota , januar 20 2018
Action Coin
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Humanitarna predstava „Mučenici“ u Pozorištu lutaka

Humanitarna predstava „Mučenici“ u Pozorištu lutaka

Akademsko pozorište SKC Niš odigraće večeras od 20 časova u sali Pozorišta Lutaka humanitarnu predstavu „Mučenici“.

Sav prihod od prodatih ulaznica  predaje se Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih u cilju rekonstrukcije grejne infrastrukture, kako i ovu zimu ne bi dočekali u hladnom prostoru.

Naime prostorije GOGN Niš su bez grejanja od 2015.-te godine kada su se isključili sa sistema centralnog grejanja preko gradske toplane usled nemogućnosti daljeg plaćanja računa.
Gogn Niš ima oko 400 članova koji u ovim prostorijama organizuju dramsku, folklornu, brojne sportske sekcije čiji se rad sada odvija pod otežanim okolnostima, dok je u zimskim mesecima potpuno nemoguć. Osim sekcija u ovim prostorijama se organizuju redovna okupljanja, proslave članova a u njima funkcioniše i prevodilački servis za znakovni jezik gde članovi dolaze radi zakazivanja prevoda u javnim ustanovama. Iz tih razloga je od ogromnog značaja za zajednicu gluvih u Nišu da OBNOVI SISTEM GREJANJA kako bi se prekinulo osipanje članova i normalno nastavio rad.
Da podsetimo da je Akademsko pozorište već sarađivalo sa GOGN Niš. U oktobru i novembru 2016. godine, Akademsko pozorište je izvelo više predstava uz pomoć prevodioca i time približilo pozorišnu umetnost osobama sa oštećenim sluhom.

Predstava „Mučenici“ je jedna od najnagrađivanijih predstava u istoriji Akademskog pozorišta. Trenutno broji 21 nagradu širom zemlje i regiona. Podsetićemo vas na poslednje dve, a to su “ Drvo kestena “ , nagrada za najbolju predstavu na međunarodnom fetivalu „Kestenburg “ u Banja Luci, i nagrada “ Car Konstantin “ za najbolju glavnu mušku ulogu.

Karte se mogu nabaviti u turističkoj agenciji Travego, kao i na dan predstave, u ponedeljak od 17 sati na biletarnici POZORIŠTA LUTAKA po ceni od 100 RSD.

Takođe pročitajte

Digitalno osvežen film „Ko to tamo peva“ pred niškom publikom

Projekcija digitalno resttaurisane verzije kultnog filma „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana iz 1980. godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *