subota , februar 23 2019
Početna / UMETNOST / Humanitarna akcija za prikupljanje odeće u Centru “Mara”

Humanitarna akcija za prikupljanje odeće u Centru “Mara”

U Centru “Mara u toku je realizacija humanitarnog projekta oslikavanja murala kao i prikupljanje garderobe za štićenike pomenute institucije. Svi zainteresovani građani dobre volje mogu učestvovati doniranjem odeće do subote 26. januara u 12 časova.

U svetlu trenutnih dešavanja u našem gradu na polju organizovanja humanitarnih akcija kao što je Svetosavski bal gde će prikupljeni dobrovoljni prilozi biti iskorišćeni za opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“, svi građani Niša se pozivaju da donacijom neoštećene, čiste garderobe učestvuju u još jednoj akciji za pomenutu instituciju.

Naime, u „Mari“ je u toku projekat oslikavanja murala od strane dveju umetnica, Milice Kostić i Jelene Krstić, sa ciljem oplemenjivanja novih prostorija u kojima štićenici centra svakodnevno borave, a ovaj predivan projekat će upotpuniti i humanitarna akcija koju su pomenute umetnice osmislile. Sličan projekat uspešno je realizovan u Domu „Duško Radović“ gde štićenici Doma uživaju u oslikanim prostorijama, a kako umetnice navode, ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Mladih ambasadora, Resurs Centra – Niš, kao i grada Niša koji je ovaj projekat podržao i finansirao.

„Našem gradu su neophodni osvešćeni mladi ljudi koji kreativnim projektima i humanitarnim radom mogu da probude ovo uspavano društvo“, navodi Milica.

Svi zainteresovani garderobu mogu dostaviti osoblju u centru „Mara“ radnim danima do 16 časova i u subotu 26.januara do 12 časova, kada će mural biti otkriven za javnost, a u njemu će svakodnevno moći da uživaju štićenici centra „Mara“.

Takođe pročitajte

DRVENAC – zato što volimo drvo

Razmere posledica Svetske ekonomske krize teško je precizno obraditi i još godinama će se ekonomski …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.