ponedeljak , april 23 2018
Početna / TRADICIJA / HRANA / Ako je GULAŠ neka je mađarski

Ako je GULAŠ neka je mađarski

Za kralja medju gulašima spada po mišljenju mnogih, čuveni mađarski gulaš (gulyas). Za mađarski gulaš kažu da je najukusniji, i pored mnogih varijacija gulaša upravo je ovaj najprepoznatljiviji.

Za vas imamo recept pravo iz Madjarske. Razgovarali smo sa Laslom, kuvarom sa preko 20 godina kulinarskog iskustva. Laslo je šef kuhinje restorana Fortuna sa adresom u Budimpešti.

Prvo i osnovno pre same pripreme gulaša jesu sveži sastojci. Iz restorana Fortuna kažu da izuzetno vode računa o tome da identičan ukus gulaša bude svaki put. Seckanje mesa u veće komade garantuje pravu braonkastu boju bez bojazni od prekuvavanja.

„Ovo je naša tradicija i nešto što sa puno pažnje i ljubavi spremamo. Rekao bih iako će zvučati kao fraza, da je glavni ljubav sastojak. Ljubav i želja da našu zemlju gostima iz celog sveta predstavimo na najbolji i najukusniji način, veli Laslo.

Recept: -2,5 kg junetine -1 kg crnog luka -50 g mlevene crvene slatke paprike -35 g mlevene crvene ljute paprike -10 g belog luka -200 ml ulja -20 g soli -30 g začina za jelo -10 g bibera (Za dekoraciju koristite bosiljak) Gulaš kuvati 2-3 sata na umerenoj vatri. Preporuka uz madjarski gulaš je crveno vino. Prijatno

Takođe pročitajte

Izložba Ibrahima Male povodom 140 godina Crvenog krsta

Crveni krst Niš  Vas organizuje izložbu humanitarne fotografije, autora Ibrahima Male, koja će biti otvorena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *