sreda , januar 23 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / Ako je GULAŠ neka je mađarski

Ako je GULAŠ neka je mađarski

Za kralja medju gulašima spada po mišljenju mnogih, čuveni mađarski gulaš (gulyas). Za mađarski gulaš kažu da je najukusniji, i pored mnogih varijacija gulaša upravo je ovaj najprepoznatljiviji.

Za vas imamo recept pravo iz Madjarske. Razgovarali smo sa Laslom, kuvarom sa preko 20 godina kulinarskog iskustva. Laslo je šef kuhinje restorana Fortuna sa adresom u Budimpešti.

Prvo i osnovno pre same pripreme gulaša jesu sveži sastojci. Iz restorana Fortuna kažu da izuzetno vode računa o tome da identičan ukus gulaša bude svaki put. Seckanje mesa u veće komade garantuje pravu braonkastu boju bez bojazni od prekuvavanja.

„Ovo je naša tradicija i nešto što sa puno pažnje i ljubavi spremamo. Rekao bih iako će zvučati kao fraza, da je glavni ljubav sastojak. Ljubav i želja da našu zemlju gostima iz celog sveta predstavimo na najbolji i najukusniji način, veli Laslo.

Recept: -2,5 kg junetine -1 kg crnog luka -50 g mlevene crvene slatke paprike -35 g mlevene crvene ljute paprike -10 g belog luka -200 ml ulja -20 g soli -30 g začina za jelo -10 g bibera (Za dekoraciju koristite bosiljak) Gulaš kuvati 2-3 sata na umerenoj vatri. Preporuka uz madjarski gulaš je crveno vino. Prijatno

Takođe pročitajte

Pihtijada u Vlasotincu – tradicija će biti sačuvana

Tročlani žiri koji su činili pobednici sa predhodnih Pihtijada imao je težak zadatak da mežu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.