petak , novembar 16 2018
Početna / ZDRAVLJE / GLJIVE / Gljivari iz Srbije, Grčke i Hrvatske formiraju Balkanski savez

Gljivari iz Srbije, Grčke i Hrvatske formiraju Balkanski savez

Mikološko društvo „Jug“ iz Vlasotinca jedno je desetak aktivnih u Srbiji koji je bavi obukom članova na polju gljivarstva i lekovitih biljaka. Aleksandar Peškić, predsednik ovog Društva kaže da je formiranje Gljivarskog saveza Srbije, čiji su članovi, veliki korak napred u uređenju ove oblasti. Otkriva nam da su u toku pregovori o povezivanju gljivara iz Grčke i Hrvatske koji bi osnovali Balkanski savez.

gljive vlasotince„Balkanski savez je još uvek ideja i u nerednom periodu ćemo poslati delegate iz Srbije da bi pregovarali o tome. Za sada se na teritoriji cele Srbije prave manifestacije „Dani gljiva“ i na taj način se posećujemo a i pomažemo jedni drugima u nameri da se podigne ekološka svest građana, kaže Peškić i dodaje da organizuju i izložbe gljive sa edukacijama.gljive mikolosko drustvo vlasotince aleksandar peskic

„Bili smo na Medvedniku gde su bili gosti sa Jadrana koji su doneli morske plodove od kojih su se pravili specijaliteti sa ili bez gljiva. Malo smo se takmičili u kuvanju i dodelili zahvalnice najboljia.  U Vlasotincu još nije bilo takve manifestacije ali trudimo da prikupimo sredstva, navodi on.

Takođe pročitajte

Podrška mladim ljudima da započnu posao

Mladi ljudi, njih 20-oro starosti od 18 do 35 godina, sa područja vlasotinačke opštine, danas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.