četvrtak , novembar 15 2018
Početna / BIZNIS / Fontana umesto parkinga u centru Niša (FOTO)

Fontana umesto parkinga u centru Niša (FOTO)

Glavni gradski trg u Nišu koji nsi ime po kralju Milanu biće potpuno rekonstruisan a vrednost projekta je 600.000 dinara. Ovaj poduhvat će biti jedan od važnijih gradskih projekata u toku ove godine. 

„Rekonstrukcijom centralnog gradskog trga spojiće se Trg Republike, Kazandžijsko sokače, Obrenovićeva ulica i Trg kralja Milana, u jednu veliku gradsku pešačku zonu – rekao je načelnik Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Milan Ranđelović.

Očekuje se da Nišlije sledeću godinu dočekaju na novom gradskom trgu, a početak radova planiran je za jesen.

Gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti Miloš Milošević kazao je da će detaljna prezentacija projekta biti predstavljena Nišlijama uskoro.

„Trenutno se priprema velika prezentacija čitavog projekta, predstavićemo Nišlijama kako će izgledati njihov glavni gradski trg nakon rekonstrukcije – kaže Milošević.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je zasada poznato vrlo malo informacija vezanih za ovaj projekat, jer je izrađena samo tehnička dokumentacija šireg okruženja Trga kralja Milana, kao i projekat za izgradnju pešačkog mosta kod Niške tvrđave.

Rekonstrukcija gradskog trga, po projektu, podrazumeva i izgradnju fontane ispred Gradske kuće, gde se sada nalazi parking prostor.

Takođe pročitajte

Uspeh srpskog tima na jednom od najvećih sajmova kreativnosti u svetu

Serbia Fashion Week je dobio poziv da predstavlja našu zemlju na Design & Creativity Week …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.