sreda , januar 23 2019
Početna / BIZNIS / Fiskalnim računima obezbedili ultrazvučni aparat

Fiskalnim računima obezbedili ultrazvučni aparat

Gradskoj opštini Medijana, kao i ostalim opštinama nagrađenim u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“  NALED-a i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uručen jev aučer u iznosu od po 23.000 evra.

Novac će biti iskorišćen u skladu sa pravilima organizatora nagradne igre, ali i u skladu sa željama i potrebama stanovnika opštine. Zahvaljujući građanima, koji su pokazali izuzetnu savesnost i predanost u borbi protiv sive ekonomije niški Dom dravlja dobiće ultrazvučni aparat, za koji će biti utrošena dobijena sredstva“- rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.
„Građani Medijane glasali su za tri ponuđena projekta: kupovinu ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja, nabavku pametnih interaktivnih tabli za 11 osnovnih škola i kupovinu vozila za potrebe korisnika Gerontološkog centra u Nišu. Šta će biti kupljeno od tih para odlučili su sami građani Niša“- dodao je Kocić.
Uspeli smo da problem sive ekonomije izbacimo u prvi plan, dokaz za toje 11 miliona koverata s računima za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ koje su građani poslali rekao je Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović koji je i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije i dodao da se smanjuje siva ekonomija i da se povećava naplata poreskih prihoda.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posebno se osvrnuo na takmičenje gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i istakao da su građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Kikinde, Kule, Medijane, Savskog venca, Vranja i Vrbasa odgovornim ponašanjem pomogli da njihove zajednice osvoje nagradni fond od po 23.000 evra za ulaganje u projekte od javnog značaja.

Istraživanje koje smo sproveli pokazuje da je nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ motivisala 35 odsto građana da traže račune za kupljen urobu. To znači da je nagradna igra ispunila svoj cilj“, rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.
Medijana je osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština. U kategoriji velikih opština bolji od Medijane bili su Vranjanci, dok je treće mesto zauzela Kikinda.
Najviše koverata u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ stiglo je iz Beograda, Novog Sada i Niša. Nišlije su poslale ukupno 407.034, a više od polovine, čak 219.338 koverata pristiglo je sa teritorije Gradske opštine Medijana.

Takođe pročitajte

Nikola iz Vranja prvi do krsta

Tradicionalno, treću godinu za redom, na Vlasinskom jezeru je održano Bogojavljensko plivanje za časni krst.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.