petak , februar 15 2019
Početna / ZDRAVLJE / Entoni, to ti nije trebalo

Entoni, to ti nije trebalo

To što je Entoni Borden odlučio da presudi sebi je  isključivo njegov lični čin ali mi je ova vest upropastila ovaj „najtopliji dan“ u godini a njegov odlazak mi uskratio da maštam kako je „lepo biti Entoni Borden“.

Novinarstvom se bavim već dve decenije, kad sve saberem i oduzmem  mogu biti zadovoljna jer sam za svoj rad manje-više bila adekvatno plaćena imajući u obzir činjenicu u kojoj državi živim. Na neke tekstove sam ponosna, neka da sam se ja pitala ne bih pisala, zbog nekih sam završila na sudu, ali to je tipično za svaku profesiju.

I svaki put kad me na poslu iznerviraju, urednici ili sagovornici, kažem sebi „Pakuj se i pravo u neku nedođiju, budi Entoni“. Zaista, obožavala sam i mrzela tog lika.

Volela sam to što radi i kako radi ali sam mu zavidela, a nisam po prirodi osoba koja zavidi, na tome što radi. Maštala sam da i ja jednog dana, barem u svojim snovima budem kao on. Umem da kuvam, a bogami i da pojedem, a od pisanja živim ceo svoj radni vek, dva uslova su tu. Falio je onaj treći a  to je da ja nisam Entoni niti ću ikada biti. Teško i da će neko od ovih likova koji prodaju slične fore moći da ga u skorije vreme zamene i učine da zaboravimo na njega.

Iako se proslavio kao kuvar i postao televizijska zvezda „zalagao se za ljude na margini i vodio kampanje za sigurnije uslove rada svojih kolega. Kroz svoje televizijske emisije istraživao je ljudske uslove i pomagao publici da razmišlja drugačije o hrani i putovanjima.“

Entoni, za srce si me ujeo. Neka ti je laka zemlja i nađi svoj mir.

Daliborka Alihodžić, novinar

 

 

Takođe pročitajte

„Novac je važan, ali ne i najvažniji“

„Ovde mi je lepše, ovim jednostavnim rečima je mladi lekar Dalibor Stojanović iz Vlasotinca opisao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.