četvrtak , januar 24 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / „Eko fishing 2“ iz Niša pobednik „Zlatnog kotlića“ u Bojniku

„Eko fishing 2“ iz Niša pobednik „Zlatnog kotlića“ u Bojniku

Prva kulinarska manifestacija ,, Zlatni kotlic,, u Bojniku okupila je 13 ekipa koje su se takmičile u pripremi riblje čorbe.

Prvo mesto pripalo je ekipi „Eko fishing 2″iz Niša, drugo ekipi Turističke organizacije Bojnika a treće su takođe ponele Nišlije, „Eko fishing“.

riblja-corba-kotlic-bojnik„O kvalitetu najbolje pripremljenog kotlića odlučivalo se je na osnovu određenih kriterijuma kao što su ukus, kvalitet ribe koja po pravilu treba da bude rečna, boja specijaliteta i masnoća, kaže predsednik tročlanog zirija Ninoslav Milenković.

Učesnici ovog nadmetanja kažu da ih je motivisala ljubav prema kulinarstvu da se prijave i da je to i najvažniji „sastojak“ da bi riblja čorba uspela.riblja-corba-pobednici-bojnik

Bojničani najavljuju da će ova manifestacija postati tradicionalna a Danilo Krivokapic predsednik Turističke organizacije u Bojniku ističe da je prisustvo ekipa iz Niša, Medveđe, Bojnika I Lebana ali i velikog broja posmatrača pokazalo da postoji interesovanje za pripremu ribljih specijaliteta.

Bratislav Lekić

Takođe pročitajte

Zbog ljubavi prema umetnosti autistični Mihailo je pobedio sistem

Tradicionalno, za  Svetog Savu Umetnička škola u Nišu organizuje izložbu radova svojih đaka  sapo prvi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.