ponedeljak , novembar 20 2017
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Džipijada „Medveđa 2017 – od Petrovca do Mrkonjskog visa“

Džipijada „Medveđa 2017 – od Petrovca do Mrkonjskog visa“

Turistička organizacija opštine Medveđa je pod pokroviteljstvom opštine Medveđa, organizovala prvu džipijadu „Medveđa 2017 – od Petrovca do Mrkonjskog visa“.

Promovisanje turističkih potencijala opštine Medveđa, jedan je od ciljeva manifestacije, koja je održana u subotu, 28. oktobra sa početkom u 7 časova.
Vožnjom motornim vozilima opremljenim za savladavanje teško pristupačnih terena, 30 džipova iz raznih krajeva naše zemlje odazvalo se pozivu Turističke organizacije Medveđa. Televizijske ekipe RTS-a, STV-media, ekipa Radio Medveđe i učesnici džipijade iz Beograda, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Bojnika i Medveđe krenuli su prvim delom trase od Medveđe preko Čokotanaca, Crnog vrha, Rujkovca, Donjeg i Srednjeg Bučumeta do crkve Sv. Petke u Gornjem Bučumetu.
Pauzu napravljenu na lokalitetu Kaljaje u Rujkovcu, članovi Auto moto kluba „Sinhro-R“ iz Leskovca iskoristili su kako bi učesnicima džipijade demonstrirali snagu motora svojih terenaca i svoje umeće u vožnji po izuzetno teškom terenu. Ispred crkve Sv. Petke u Gornjem Bučumetu, predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, je kraćim istorijatom predstavio gostima najstariju crkvu u opštini Medveđa.
Sledeća etapa puta išla je preko Gazdara, Medveđe, Tupala, Sijarine i Ravne banje do Sijarinske banje, gde su učesnici džipijade krenuli u kraći obilazak ove turističke destinacije. Nastavak trase vodio je preko Borovca, Vrapca, Kapije, Zajčevca i Mrkonja do nove turističke destinacije „Mrkonjskog visa“ koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1070 metara. Terenci su ostali parkirani u podnožju, a zadnji kilometar trase do samog vrha, učesnici džipijade su u društvu predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića, zamenika predsednika opštine Medveđa, Gorana Ivanovića i direktora Turističke organizacije opštine Medveđa, Ljubiše Ristića morali da savladaju pešice.

Loši vremenski uslovi, kiša, jak vetar i niska temperatura, učesnicima ovogodišnje džipijade onemogućila je bistar pogled sa Mrkonjskog visa prema Šar planini, Kopaoniku, Jastrebcu, Kukavici, Staroj planini, Suvoj planini, Goliji i Zlatiboru.
Novinarima RTS-a, Mrkonjski vis bio je inspiracija da naprave kratku reportažu o ovom lokalitetu. Ovogodišnja avantura izuzetnih vozača džipijade završila se obilaskom Ćorovog vodopada, i organizovanim ručkom u prostorijama osnovne škole u Petrilju.
Predsednik opštine Medveđa,dr Nebojša Arsić, zahvalio se svim učesnicima na odazivu, kao i Turističkoj organizaciji,za celokupnupripremu prve džipijade i zaaktivnosti u protekloj sezoni na obeležavanju trase puta ka Mrkonjskom visu.

Takođe pročitajte

Takmičenje za srednjoškolce „MET Design Challenge“

Univerzitet Metropolitan tradicionalno već 12 godina organizuje takmičenja za srednjoškolce, gde im pruža priliku da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *