četvrtak , decembar 13 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Duo Avido – čari harmonike i saksofona

Duo Avido – čari harmonike i saksofona

U sali Niškog simfonijskog orkestra sa početkom od 19 časova niškoj publici će se predstaviti Duo Avido koga čine dva talentovana muzičara Đorđe Davidović (harmonika) iz Srbije i Alvaro Kolao Leon (saksofon) iz Čilea.
Avido duo, formiran 2014. godine u Beču kao muzički projekat harmonike i saksofona. Nakon takmičenja u Japanu 2015. godine gde je duo zauzeo 1. mesto i dobio još 4 specijalne nagrade, uključujući i nagradu bečkog Univerziteta, bilo je jasno da Avido nosi sa sobom nešto nesvakidašnje.
Iako su oba instrumenta sama po sebi dominanta, u ovom slučaju oni čine široku paletu različitih boja zvuka, ritmova, melodija i ornamenata.
Duo ima sposobnost kreiranja jedinstvenog doživljaja muzike kao i načina izvodjenja, povezujući scensku umetnost sa izuzetnim delima iz opusa baroka, klasične, džez ali i tradicionalne muzike, omogućavajući publici i slušaocima da putuju kroz različite epohe uz prepoznatljiv zvuk ova dva instrumenta.
Sa mladalačkom energijom, strašću i originalnim idejama Avido duo je doneo svež vazduh u koncertne dvorane i festivale širom sveta. Bez obzira gde duo nastupa, da li u bečkom Konzerthausu ili Atakama pustinji, zvuk, svestranost i energija Avido dua uvek su prepoznatljivi.

Na programu koncerta ovog interesantnog dua će se naći poznata dela Debisija, Čajkovskog, Pulanka i ostalih velikana umetničke muzike.

Karte za koncert koštaju 200 dinara, a mogu se kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra, kao i na ulazu u salu pred sam koncert.

Koncert organizuje Niški kulturni centar.

Takođe pročitajte

Mladi violinista iz Irana zavoleo Niš

Tinejdžer Kamran H. iz Irana krenuo ka zapadnoj Evropi, ali je sa svojim instrumentom zastao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.