četvrtak , januar 24 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Dragan Ristić iz Marovca najbolji kosač

Dragan Ristić iz Marovca najbolji kosač

Na 17. Kosidbi na Čairu u ataru sela Marovac titulu najboljeg kosača poneo je Dragan Ristić iz ovog sela, drugi je bio Bojničanin Mile Conić a treći Milorad Papović takođe iz Marovca.

Za titulu najboljih nadmetali su su 17 najveštijih kosača iz Medveđe i okoline. Njih su  bodrili zemljaci ali i guslari Miljan Toković i Radoslav Doderović, frulaš Radule Jovanović i KUD „Vez“.

kosidba nebojsa arsicNagrade u iznosu od 12, sedam  i četiri hiljada dinara uručio je predsednik opštine Nebojša Arsić koji se i sam oprobao i pokazao da nije da nije zaboravio veštinu koja se u ovim krajevima neguje od malih nogu. Od kosidbe je zavisio opstanak porodice jer ako se ne obezbedi dovoljno hrane za stoku to je značilo i gladovanje za sve ukućane. Inače, pobednici iz Marovca su se odrekli nagrade u korist sledeće organizacije ove manifestacije.

„Ovom manifestacijom borimo se da sačuvamo tradiciju ali i da promovišemo Medveđu kao turističku destinaciju. Dosta se angažujemo na tom polju pa smo tako imali prvi Karneval, svečano smo otvorili i turističku sezonu u Sijarinskoj banji a već sledeće nedelje su Bogutovačke igre, navodi Arsić.kosidba kosaci

 

Takođe pročitajte

Humanitarna modna revija – „Osnažena“

„HUMANITARNA MODNA REVIJA SRPSKIH TEKSTILACA – OSNAŽENA“ koju inicira i realizuje Udruženje EVROŽENA – sekcija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.