utorak , oktobar 23 2018
Početna / BIZNIS / Donacija Rotari kluba srednjoj školi

Donacija Rotari kluba srednjoj školi

Rotarijanstvo, predstavlja elitno udruženje koje okuplja isključivo odabrane – lidere u profesijama, koji se udružuju kako bi pomogli svojim lokalnim zajednicama, ali i delovali globalno – učinili svet boljim i lepšim.

Rotarijanci iz Leskovca su do sada imali brojne humanitarne akcije. Tu su donacije medicinske opreme, pomagala, opremanje škola kompjuterima, stipendije za učenike i studente kao i pomoć marginalizovanim grupama.
Predstavnici leskovačkog Rotari kluba su opštini Medveđa, odnosno srednjoj tehničkoj školi: „Nikola Tesla“ ponudili pomoć u vidu poslovno tehničke saradnje i kao gest dobre volje i podrške, donirali su poseban softver NBS za menjačke poslove praćen odgovarajućom konfiguracijom. Ovaj program će učenici srednje ekonomske škole koristiti za obuku i usavršavanje praktičnih poslovnih veština tokom školovanja.
Medveđa raspolaže izuzetnim prirodnim bogatstvima i rudnim resursima, turističkom ponudom pa kao takva ima velikog razvojnog potencijala. U tom smislu, ulaže se u svim sferama života i preduzimaju se sve mere ka zapošljavanju mladih, kako bi se zadržali u Medveđi, što postepeno daje pozitivne rezultate.
Vrednu donaciju u ime kolektiva škole primio je Goran Stevanović, direktor ove obrazovne ustanove koja školuje kadrove u smerovima: ekonomski tehničar, turistički tehničar, mašinski tehničar motornih vozila, a u trogodišnjem trajanju: mehaničar grejne i rashladne tehnike, i ugostiteljski smer za konobara/kuvara. Primopredaji računara prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, koji se zajedno sa direktorom srednje škole Goranom Stevanovićem zahvalio članovima Rotari kluba Leskovca na donaciji i inicijativi kroz zadovoljstvo zbog uspostavljanja ove saradnje.

Takođe pročitajte

Nagrađene tri kratke priče na konkursu „Vukašin Conić“

Na Deveti književni konkurs za kratku priču „Vukašin Conić“ stiglo je 249 priča 158 autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.