sreda , oktobar 24 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Dela Anice Radošević Babić u Galeriji Art 55

Dela Anice Radošević Babić u Galeriji Art 55

U niškoj Galeriji Art 55 u utorak, 23.januara u 19.00 biće otvorena izložba grafika Anice Radošević Babić pod nazivom „Prapotencijal“.

Izložbu će otvoriti prof. Slobodan Radojković, a moći će da se vidi do 4.februara.

„Crteži,grafike i grafičke matrice segment su umetničkog istraživačkog rada u okviru doktorskog umetničkog projekta. Osnovni motiv koji se prikazuje jeste motiv semena.Motiv semena varira u svojim unutrašnjim sadržajima dok osnovna forma delom stilizovana ostaje bliska prirodi samog semena. Seme je u žiži ovih likovnih manifestacija iz razloga mog decenijskog rada u grafici i grafičkoj tehnici kolografije koju formiram aplicirajući raznovrsna semena-zrna i biljke u svojim primarnim oblicima, nastojeći da kroz svoj likovni rukopis ukažem na sociološke,ekološke i etičke aspekte života koji živimo.Seme – prapočetak, seme-iskra života, seme koje umire i zna da umire da bi izniklo u novi život. Suština opstanka nalazi se u semenu koje uranja u majku zemlju da bi nanovo živelo i nastavio ciklizam u kome jesmo i koji ako prepoznamo vrednosti možemo staviti u ulogu svog učenja i usavršavanja, kaže umetnica.

Rođena je uVršcu a osnovne studije na Akademiji umetnosti u NovomSadu završila 1996. godine. Magistrirala je  2000.  godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Katedra za grafiku u klasi profesora ZoranaTodovića. Član je ULUS-a od 1999.god.

Radovi Anice Radošević Babić nalaze se u kolekcijama domaćih i inostranih ustanova kulture. Dobitnica je povelje grada Vršca za umetničko stvaralaštvo.   Nosioc je    domaćih i kordinator više međunarodnih umetničkih studentskih projekata.

Od 2014. redovni je profesor na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu

Takođe pročitajte

Nagrađene tri kratke priče na konkursu „Vukašin Conić“

Na Deveti književni konkurs za kratku priču „Vukašin Conić“ stiglo je 249 priča 158 autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.