četvrtak , januar 17 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Dan boksa u Nišu

Dan boksa u Nišu

Dan boksa održan je u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, GO Medijana i Nišavskog upravnog okruga, a u saradnji sa BK „Vitez“ i BK „Naissus“ iz Niša  na mostu kraj tvrđave u utorak 14. avgusta.

Pre početka borbi u ringu, održan je javni trening Olimpijske škole boksa, gde su učesnici iz cele Srbije, imali kratak trening sa prikazom tehnika boksa. Oni najspremniji su potom u ringu kroz 9 borbi, demonstrirali plemenitu veštinu.

Od deset prijavljenih takmičara BK „Vitez“, samo su trojica su imali protivnike: Ognjen Mitrović, Lazar Arsić i Lazar Stojanović.
Na programu je bilo 7 mečeva koje je pratilo nekoliko stotina ljubitelja plemenite veštine.
Alek Andrejević je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Stefana Selimovića iz Prokuplja, dok je Milan Stanojević takođe jednoglasnom odlukom sudija pobedio Devida Ibraimovića iz Surdulice.

Zadovoljan sam što su naši takmičari posle letnje pauze uspešno nastavili sezonu. U narednom periodu nas očekuju takmičenja širom Srbije, tako da ćemo još više trenirati, kako bi bokserima podigli formu. Ono što nas izuzetno raduje je to što su naših pet boksera u uzrastima školaraca, juniora i mladih boksera, dobili poziv selektora reprezentacije da učestvuju na pripremama selekcije od 20. avgusta na Zlatiboru. Naši bokseri su nizom uspeha u ovoj godini zaslužili da odu na pripreme na Zlatiboru, i nadam se da će neko od ovih talentovanih sportista i nastupiti za reprezentaciju Srbije na velikim turnirima u narednim godinama“ – rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

 

Foto: Milan Jović

Takođe pročitajte

Nagrađeni najbolji mladi pesnici i slikari na temu vere i tradicije

Prigodnim programom pod nazivom „Božić, Božić, svetli dan“ u Galeriji Narodne biblioteke u Vlasotincu, obeleženi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.