utorak , februar 19 2019
Početna / ZDRAVLJE / GLJIVE / Ćuprija kao trodnevna prestonica gljivara

Ćuprija kao trodnevna prestonica gljivara

Udruženje gljivara i ljubitelja prirode „Gorun“ iz Ćuprije ovog vikenda bilo je domaćin sedam gljivarskih društava iz Srbije a podršku  im je dao i Savez gljivara Srbije.

gljivari Vlasotince CuprijaOkupljanje je pre svega imalo za cilj edukaciju pa su tako bili prisutni Branislav Uzelac, predsednik Saveza gljivara Srbije , Zoran Jelenkovic, Goran Milošević, Aleksandar Kratez …

Domaćin Radmilo Pečić potrudio se da sa svojim saradnicima napravi bogatu izložbu sa više od 84 eksponata poznatih gljiva i još tridesetak koje nisu prepoznate. Zanimljiv je primerak gljive „veštičije srce“ koja je rasprostranjena po Mediteranu ali je retka u unutrašnjosti kontinenta.

prolecni vrganjAktivni učesnici bili su i članovi Mikološkog društva „Jug“ iz Vlasotinca čiji članovi Sunčica Jović, Žaklina Stefanović i predsednik Aleksandar Peškić ističu odličnu organizaciju ali i veliki profesionalizam i entuzijazam koji pokazuju gljivari iz Srbije na razvoju mikologije.

Učestvovali su i gljivari iz Valjeva, Pozarevca , Beograd, Kragujevca i sa Kopaonika.

 

Takođe pročitajte

Amsterdam kao inspiracija

Inspiracija za novu Manila Grace glamuroznu avanturu leži u fascinantnom, jedinstvenom i dinamičnom Amsterdamu.Mesto gde …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.