Čokoladni kolač od mandarine i muskatne tikve

Odlična je u mirisna varijanta ovog kolača bez čokolade za čiju je izradu recept potpuno isti samo što je tada, po oceni naše čitateljke koja nam je ustupila ovaj recept Gordane Livade, aroma mandarine jača.

cokoladni-koalc-od-mandarine-i-muskatne-tikvePotrebno je 5-6 mandarina, po mogućstvu neprskanih, 200 gr dinstane muskatne tikve (pečenke), 3 jaja, 4 dl + 2 kašike šećera ( mere su u dl ne u gramima a 2 dl je jedna čaša od jogurta), 3dl oštrog brašna, 1 dl ulja ili rastopljenog maslaca, 1dl vode, 150 gr crne rastopljene čokolade, kesica praska za pecivo i duboki kalup za kolače, namašćen i pobrašnjen.15310538_1125347904248254_668661495_n

“Tri mandarine obariti da omekšaju. One čiju uzgoj ne znam dobro operem toplom vodom i pustim da odstoje u zasićenom rastvoru sode bikarbone u toploj vodi.  Omekšale mandarina kuvane u kori dobro ocediti kao i dinstanu muskatne tikvu . Zatim izblendirati. Umutiti jaja sa secerom zatim redom dodavati ulje ili maslac, brašno pomešano sa praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu.Mikser više nije potreban, opućuje nas Gordana.

kolac-od-mandarina-i-muskatne-tikveU umućenu smesu zatim dodati i varjačom umešati izblendirane mandarine i muskatnu tikvu.
Sipati u kalup, namašćen i pobrašnjen  peći na temperaturu od 170 °C oko 40 minute.
Preostale mandarine iscediti, dodati 1dl vode I 2 kašike šećera i zakuvati. Pustiti da vri oko 5 minute
“Ispečen, vreo kolač preliti vrućim sokom.Ohladiti…..I uživati. Odlično ide kolač uz lagano, cvetno belo vino, preporučuje naša sagovornica.

Prijatno i živeli!!!!

Takođe pročitajte

Niški atletičar postao pivar

Nišliji Stevanu Antanasijeviću atletska karijera nije bila suđena, ali zato preduzetnička jeste. Započeo ju je …

Jedan komentar

  1. Iznenadila sam se i obradovala kada sam vidjela da ste objavili moju fotografiju, uz recept za čokoladni kolač od mandarine i muskatne tikve. Fotografiju sam nedavno snimila za svoje kćerke, koje su već duže u inostranstvu, a nazvala sam je “Jesen na našem balkonu”. Poslala sam je i svojim prijateljicama, pa je vjerovatno tako dospjela i do vas.
    Samo da znate, sve u vezi sa tom tikvom je bilo čarobno, od njene izuzetne ljepote i priče o tome kako je nastala, do toga kako sam je dobila na poklon i ideje da je snimim, kao i da je kraju vidim na stranici vašeg internet magazina.
    Ujedno, izražavam zadovoljstvo što sam vas pronašla, jer i ja nastojim da u naizgled sasvim običnim stvarima koje me okružuju pronađem ljepotu i smisao življenja.
    Srdačno vas pozdravljam i želim vam puno uspjeha u daljem radu,
    Ruzmira

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.