četvrtak , januar 24 2019
Početna / KATEDRA / Četiri nagrade za Akademsko pozorište SKC-a

Četiri nagrade za Akademsko pozorište SKC-a

Akademsko pozorište SKC-a je sa predstavom „Stend AP Serbie“ osvojilo četiri nagrade na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta Srbije, održanoj u Lebanu od 16. do 22. maja.

Sofija Ristić dobila je nagradu za glumicu večeri, Miloš Unić osvojio je nagradu za glumca večeri, kao i specijalnu nagradu za epizodnu ulogu na festivalu, a „Stend AP Serbie“ osvojila je i drugo mesto za celokupnu predstavu.

Ovim je jedna od najnagrađivanijih predstava Akademskog pozorišta SKC Niš ponovo krenula na svoj festivalski put i osvojila svoje 28. priznanje. Posle dve godine ona živi svoj novi život, s obzirom na to da danas većinski ima novu postavu, kojoj pomažu starije snage – Petra Nešić i Miloš Unić.

Na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta Srbije, glumica Akademskog pozorišta Sofija Ristić, uspela je da glasom, harizmom i talentom, na svom prvom festivalskom igranju zasluži priznanje i bude proglašena za glumicu večeri. Sofiji, koja je i najnovije pojačanje ekipe predstave, ovo je i prva nagrada u glumačkoj karijeri.

Glumac Akademskog pozorišta Miloš Unić, poneo je sa sobom dva priznanja. Strpljivim radom, iskonskom ljubavlju i željom, uspeo da se sa nekog festivala u svoj grad vrati ponovo sa dva odlikovanja – nagradom za glumca večeri i specijalnom nagradom za epizodnu ulogu. Nakon mnogobrojnih priznanja širom regiona, kao i niškog “Cara Konstantina“ ( nagrade za najbolju mušku glavnu ulogu na festivalu Urban fest koji se svakog septembra održava u Nišu ), svojim nagradama pridodaje i ove dve. Inače, svoju kolekciju nagrada započeo je pre četiri godine, upravo sa ovom predstavom.

Predstava„Stend AP Serbie“ ponovo je na repertoaru Akademskog pozorišta. Reditelj predstave Vladimir Cvejić je Unića postavio na mesto asistenta režije, i time predstavi dao priliku da zaživi u novoj postavi. Na festivalu u Lebanu „Stend AP Serbie“ imala je svoje 39. igranje, a uskoro se očekuje i jubilarno 40. izvođenje. Pozorište će tada obeležiti četiri godine od njene premijere, a publika i glumci podsetiće se mnogobrojnih priznanja osvojenih tokom četvorogodišnjeg života ovog političko – satiričnog kabarea.

Podsetimo, predstava je svoju premijeru doživela 2014. godine, kada su glumci 9. juna igrali pred prepunom salom Pozorišta lutaka. „Ulaznica“ za predstavu zapravo je bio dobrotvorni prilog namenjen ugroženima u poplavama.

Ovom prilikom , pozivamo sve Nišlije da prate repertoar Akademskog pozorišta (koji se može naći na njihovoj Facebook stranici), a posebno želimo da pozovemo sve ljude, da zajedno sa članovima Akademskog pozorišta budu deo obeležavanja četvorogodšnjeg života predstave ‘’Stend AP Serbie “.

Takođe pročitajte

Zbog ljubavi prema umetnosti autistični Mihailo je pobedio sistem

Tradicionalno, za  Svetog Savu Umetnička škola u Nišu organizuje izložbu radova svojih đaka  sapo prvi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.