utorak , januar 22 2019
Početna / KATEDRA / „Čardak ni na nebu, ni na zemlji“ pobednik Smotre

„Čardak ni na nebu, ni na zemlji“ pobednik Smotre

Pobednik ovogogodišnje 6.Smotre scenskog učiteljskog stvaralaštva u Leskovcu je predstava „Čardak ni na nebu ni na zemlji“ iz Beograda koju je režirala učiteljica Karmen Mihajlović.

Druga nagrada je pripala predstavi „Koktel bajka“ učiteljice Mirjane Milenković a treću nagradu dele predstave  „Plava boja snega“ osnovne škole „D.T. Kaplar“ iz Knjaževca i „Mala sirena“ osnovne škole „Branko Ćopić“ iz Beograda.

Tročlani žiri, u sastavu učiteljice Vesele Bogdanović iz Bitolja, reditelja Zoltana Fridmana iz Rume  i  profesorke Zorane Opačić iz Beograda, odlučio je da titule i Statue pobednika 6. Smotre za najbolje glumce ponesu Milja Stojanović za ulogu“Princeze Hrizanteme“ iz Knjaževca i Matija Janić za ulogu lika „Bolest“ iz Žiče

„Ovo je jedinstvena takmičarska smotra koja je namenjena isključivo onima koji se bave učiteljskim pozivom. Nalazi se i u kalendaru Ministarstva prosvete, kaže Zoran Ilić, direktor i autor ove Smotre. Zanimljivo je da su program vodili prošlogodišnji pobednici Petar i Milica Bogdanović iz Leskovca. Oni su na prošlogodišnjoj smotri proglašeni za najboljeg glumca, odnosno glumicu smotre.

smotra uciteljskog scenskog stvaranjaInače, prikazano je 12 predstava  sa 230 učesnika tokom dva dana Smotre koju organizuje Učiteljsko društvo Leskovac. Nagrade najuspešnijima je uručio direktor Zoran Ilić. Reč je o statuama koje je dizajnirao akademski vajar Bojan Kostadinović iz Leskovca.

Predsednik Društva Dejan Cakić svečano je zatvorio Smotru i najavio da već počinju sa pripremama za novu.

Takođe pročitajte

Damjan doplivao prvi do krsta

Devetnaestogodišnji Damjan Ilić iz Niša, student druge godine niškog DIF-a, prvi je doplivao do časnog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.