subota , februar 23 2019
Početna / BIZNIS / Buduće arhitekte na gradilištu Kulturnog centra

Buduće arhitekte na gradilištu Kulturnog centra

Učenici prvog razreda arhitekstonskog smera Tehničke škole u Vlasotincu obišli su zgradu Kulturnog centra čija su rekonstrukcija i dogradnja u toku. Oni su tu imali priliku da vide kako se grade centri kulture sa pozornicama, s obzirom na to da se takve zgrade retko grade ili su već izgrađene u manjim mestima.  Interesovali su se za samu konstrukciju, ali i materijale koji se koriste.

„Učenici koji pohađaju arhitekstonski smer u našoj školi obilaze gradilišta kad god imaju priliku za to. Ovih dana obišli su i gradilište Elradovih fabrika, jednu od radnji koja pravi alu i PVC stolariju Pollopro, čiji je vlasnik  bivši učenik naše škole Ljubiša Marinković, zatim objekat Kulturnog centra, a vodili smo ih ranije, u više navrata, da vide kako se gradi autoput, na Koridoru 10 jer je u pitanju kapitalni objekat – kaže direktor Tehničke škole u Vlasotincu Milivoje Đorđević.

Zgrada Kulturnog centra rekonstruiše se i dograđuje u okviru projekta Dijalekat, o čemu je učenicima ukratko govorila projektni menadžer Maja Marković. Ovaj projekat podržala je Vlada Srbije, preko Ministarstva kulture i informisanja sa 26 miliona dinara, a opština Vlasotince učestvuje sa 20 miliona. Sala će se koristiti za pozorišne i bioskopske predstave, festivale i niz drugih aktivnosti u kulturi.

Takođe pročitajte

Prvi Festival drame i pozorišta u Nišu

Neka od najvećih pozorišnih ostvarenja novijeg datuma sa balkanskog kulturnog prostora Nišlije će moći da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.