četvrtak , decembar 13 2018
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Bubnjaru Lazaru Tošiću nagrada za životno delo

Bubnjaru Lazaru Tošiću nagrada za životno delo

„Džez muzičar mora imati nešto svoje, svoj lični pečat jer bez toga ne može ostaviti utisak. Ne potcenjujem aktuelnu džez scenu, neki od njih su veoma školovani, ali je potrebno da se dokažu“ – kaže bubnjar Lazar Tošić, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo, najznačajnije nagrade na niškom Nišvilu.

Priznaje da nije navikao na priznanja ali i da se „na dobro čovek brzo navikne“ te je veoma emotivno reagovao kada su nabrajane njegove zasluge u džez muzici.
Svoju muzičku karijeru je počeo u Mataruškoj Banji a onda su se ređale jugoslovenske i evropske scene. Sarađivao je sa vrhunskim domaćim i stranim umetnicima a ostaće zabeleženo da je zajedno sa Biserom Valetanović imao nastup na prvom Nišvilu u Domu armije sredinom devedestih. Biseri je prošle godine pripala nagrada za životno delo na ovom festivalu pa je nagrada Tošiću „logičan sled događaja“.
„Moja karijera je bila duga, teška i dobra. Bilo je zaista loših trenutaka ali je i to sastavni deo života. Ko nije sve to prošao ne može biti miran u životu. Ova nagrada mi mnogo znači ali ne u materijalnom nego u duhovnom pogledu što mi je važnije“ – kaže Tošić.

Takođe pročitajte

Mladi violinista iz Irana zavoleo Niš

Tinejdžer Kamran H. iz Irana krenuo ka zapadnoj Evropi, ali je sa svojim instrumentom zastao …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.