utorak , februar 19 2019
Početna / ZDRAVLJE / GLJIVE / Bratstvo i jedinstvo na „Danima gljiva“ u Vlasotincu

Bratstvo i jedinstvo na „Danima gljiva“ u Vlasotincu

Na Danima gljiva koji su proteklog vikenda održani u Vlasotincu učestvovalo je oko 40 gljivara – 30 sa teritorije Srbije i Hrvatske i 10-ak ovdašnjih, iz Vlasotinca i okoline. Gosti su prezadovoljni terenom, oduševljeni su rezervatom Zeleničje, kažu u Gljivarskom društvu Rujnica koje im je bilo domaćin.

„Očekivali smo da nađemo 20-30 vrsta, s obzirom na dug period bez kiše, ali smo nakon celog dana na terenu  determinisali 68 vrsta i ostalo je 20 nedeterminisanih vrsta zbog manjka vremena. Čak su četiri vrste spakovane da se nose na ispitivanje jer nikom nisu poznate – rekla je predsednik društva Sunčica Jović.

U subotu je održano i predavanje na temu Gljive kao lek, a juče su izložene sve sakupljene gljive na platou ispred zgrade opštine. Učenici osnovnih škola iz Svođe, Gornjeg Prisjana i Vlasotinca pripremili su izložbu radova u vidu maketa, figura od plastelina i crteža na temu gljiva.

Takođe pročitajte

Amsterdam kao inspiracija

Inspiracija za novu Manila Grace glamuroznu avanturu leži u fascinantnom, jedinstvenom i dinamičnom Amsterdamu.Mesto gde …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.