sreda , novembar 21 2018
Početna / DOŽIVETI STOTU / Besplatni preventivni pregledi u Nišu

Besplatni preventivni pregledi u Nišu

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

U nedelju 28. oktobra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra i Doma zdravlja, obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.
Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra, u Centru za radiologiju, obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena, a u Centru za radiologiju u staroj zgradi, sve žene starosti preko 50 godina, koje u poslednje 2 godine nisu bile na dijagnostičkom pregledu, moći će da u cilju ranog otkrivanja patoloških promena na dojkama, obave pregled na aparatu za mamografiju.
Preventivni pregledi u isto vreme, biće organizovani i u laboratoriji niškog Doma zdravlja, te će tamo, svi zainteresovani pacijenti moći da provere nivo triglicerida i holesterola u krvi.
Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.
Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a svi preventivni pregledi koji će biti organizovani do kraja ove godine, biće deo kampanje „Rak je izlečiv“.

Takođe pročitajte

Novim lekovima protiv multiple skleroze

Multipla skleroza je teška bolest od koje u Srbiji boluje više od 7.000 ljudi.  Bolest …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.