četvrtak , novembar 15 2018
Početna / DOŽIVETI STOTU / Besplatni pregledi u niškom Kliničkom centru
ilustracija

Besplatni pregledi u niškom Kliničkom centru

Ovomesečna akcija, besplatnih preventivnih pregleda u niškom Kliničkom centru, biće održana sutra, u nedelju, 25.02. u vremenu od
08 – 16 sati.

Ovog meseca svi zainteresovani građani, moći će da obave kardiološke i oftamološke preglede, kao i laboratorijske analize- merenje nivoa šećera u krvi i analize krvi na tumor markere prostate(PSA) za muškarce, i tumor markere jajnika (CA 125) za žene.
Kardiološki pregedi će se obavljati u specijalističkim ambulanatama u novoj zgradi Kliničkog centra, u Centru za radiologiju (ULAZ SA GLAVNOG STEPENIŠTA).
Svi zainteresovani za očni pregled, isti mogu obaviti u specijalističkim ambulanatama Klinike za očne bolesti, u starom delu  zdravstvene Ustanove.
Laboratorijske analize krvi, takođe će se obavljati u starom delu Kliničkog centra, i to: tumor markeri jajnika (CA 125) u prostorijama zgrade Nuklearne medicine, dok će se analize krvi za proveru nivoa šećera u krvi i tumor markeri prostate (PSA) raditi u laboratorijama zgrade Centra za medicinsku biohemiju (ULAZ IZ ZGRADE UPRAVE)
Podsećamo, ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti,a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana. Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Svi zainteresovani mediji, informacije i podatke o ovomesecečnoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, moći će da dobiju od generalnog direktora KC Niš, prof.dr Zorana Radovanovća i njegovih pomoćnika i saradnika, tokom čitavog dana, za vreme trajanja pregleda.

Takođe pročitajte

Mesec malih DIVOVA

Novembar je mesec prevremeno rođenih beba, dok je 17.novembar Svetski dan prevremeno rodjenih beba a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.