četvrtak , decembar 13 2018
Početna / DOŽIVETI STOTU / Apitoksin – pčelinji otrov koji leči

Apitoksin – pčelinji otrov koji leči

Na tradicionalnim „Sajamskim danima“ koji su se ove godine održali od 26. do 28. septembra na Trgu kralja Milana posetioci su mogli da kupe ali i da saznaju sve o tradicionalnim proizvodima pčelara i travara.

Na izložbi i promociji bilja i meda, koji organizuje Uprava za poljoprivredu posetioci su  pored meda i čajeva mogli da pazare i druge prirodne proizvode poput mleča, propolisa, tinkture za razna oboljenja.

Branko Popović sa iskustvom dugim 27 godina, iz svoje biljne apoteke Herba Bilje izdvojio je za nas par njihovih proizvoda.

Biljna apoteka Herba Bilje postoji vec 27 godina, a zadnjih 17 godina proizvodimo naše čajeve, tako da mogu reći da smo dosta dugo u tom poslu. Imamo povratne informacije o delotvornosti naših proizvoda i to je ono što je nama najbitnije.“

Uzgajanje lekovitog bilja, njihova obrada do konačnog proizvoda je dug put jer kako ističe Branko sve rade ručno i male količine.
Pored čajeva za psorijazu, žuč, astmu, cirkulaciju i plućnog čaja, Herba Bilje nudi i tinkture za bolju cirkulaciju, za štitnu žlezdu, za srce, za bolje varenje. Mast od gaveza je takođe u njihovoj ponudi, a pored čaja, za lečenje psorijaze se koristi i borov katran.

Posebni prirodni proizvodi se izrađuju na osnovu pregleda kompletne dijagnoze kupca, gde se u zavisnosti od iste prave kombinacije biljaka.

Više o pčelama, medu i čuvenom otrovu pčela apitoksin, saznali smo od Zorana Milojkovića pčelara sa dugogodišnjim iskustvom.

Pčelarstvo je u mojoj porodici tradicija, te sam ja nastavio da je negujem.“ – kaže Zoran. Sebe naziva „seleći“ pčelar jer svoje pčele seli sa lokacija, u zavisnosti od godišnjeg doba i meseca u godini. U prolećnom periodu Zoran pčele seli na Jastrebački bagrem zatim Kopaonik, a krajem juna Zoran pčele preseljava u Vojvodinu.

Imunomiks spada među najpopularnije proizvode, dobitnik je zlatne medalje na novosadskom sajmu, a deltovoran je kako na već obolele tako i na one zdrave radi preventive i jačanje organizma. Imunomiks predstavlja skladnu mešavinu pčelinjih proizvoda za jačanje imuniteta.

On takođe ublažava umor, pomaže kod anemije, arteriosleroze, pankreasa..
Imunomiks je jedna prava vitaminska dopuna ishrani, i zdravih i bolesnih, i hrana i lek.“ – otkriva nam Zoran.

Pčelarska farma „Pčela“  Zorana Milojkovića nudi med, mleč, polen, propolis i apitoksin-pčelinji otrov.

„Ovo je jedan specifičan i interesantan lek koji je pokazao svoja delotvorna svojstva u lečenju multiple skleroze i same ukočenosti mišića. Apitoksin takođe pomaže kod problema sa reumom i pritiskom. Preparati na bazi pčelinjeg otrova pomažu, leče ili sprečavaju pojavu mnogih bolesti. Apitoksin je lek izbora, a ako postoji akupuntura apitoksin se aplikuje ubodom pčela, ako niste alergični što se mora obavezno proveriti i kroz par terapijskih seansi vidljivi su rezultati.“

Mnoge svetske farmaceutske kuce imaju potrebu za apitoksinom jer se može izdvojiti u vrlo malim količinama.

Herba bilje: 0644223392

Pčelarska farma „Pčela“ : 0641522599

 

Takođe pročitajte

„Cirkus Avangarda“ u Leskovcu

Povodom obeležavanja druge godišnjice rada Kreativnog studija „Avangarda“ u subotu 15. decembra sa početkom u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.