subota , oktobar 20 2018
Početna / KATEDRA / Akademik Milosav Tešić večeras otvara Sajam knjiga u Nišu

Akademik Milosav Tešić večeras otvara Sajam knjiga u Nišu

Sajam knjiga u Nišu koji se ove godine održava pod sloganom „Pohvala knjizi“ počinje večeras u hali Čair i trajaće do, 29. novembra.

Manifestaciju će otvoriti akademik Milosav Tešić a organizator, Niški kulturni centar, najavljuje mnogo novina pa će tako poseban deo biti posvećen stripovima a svoje učešće će imati najznačajniji strip izdavači u Srbiji, kao što su Čarobna knjiga, Makondo, Sistem komiks, Komiko…

„U galerijskom prostoru, koji je iza ulaza 1 u halu „Čair“, će biti postavljeni štandovi za stripove. Ulaz je besplatan Iz čak 14 članova Udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšića“ pristalo je da u Nišu prikaže svoje stripove – kaže v. d. direktor Niškog kulturnog centra (NKC) Srđan Savić.

Najavljen je dolazak velikog broja književnika, istoričara, akademika, dečjih pesnika, pisci bestselera… Ove godine će doći i strip crtači.

NKC najavljuje da će gosti dana biti Dejan Stojiljković, koji će promovisati novu knjigu „Olujni bedem“, Zoran Živković, koji je objavio svoja sabrana dela u Zavodu za udžbenike, Predrag Marković, koji će promovisati roman „Zavodnik ništavila“, Marko Šelić Marčelo popularni muzičar i pisac predstaviće svoju novu knjigu „Higijena nesećanja“, dok će se najmlađim čitaocima predstaviti dečiji pisac iz Kraljeva Dejan Aleksić i dečija pesnikinja iz Niša Violeta Jović. Gosti će biti i strip autori Željko Pahek iz Beograda i svetski poznati crtač Vladimir Krstić Laci iz Niša.

Cena karte je 120 dinara, a novina je bibliofilska karta od 400 dinara za svih sedam dana na Sajmu. Karte za grupne posete i dalje koštaju 50 dinara, a radno vreme je od 10 do 20 časova.

Takođe pročitajte

Psalmi Nade Aničić Crljenice u službi poezije i humanosti

„Psalmi u svili duše“ Nade Aničić Crljenice su plave, pesme pisane rosom neba i zanosom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.