sreda , novembar 14 2018
Početna / LOKAL PRESS / Bogato „Kulturno leto 2018“ u Pečenjevcu

Bogato „Kulturno leto 2018“ u Pečenjevcu

Mnogobrojne manifestacije, nastupi folklornih grupa i koncerti grčke, rok, narodne i izvorne muzike obeležili su ovogodišnje Kulturno leto u Pečenjevcu, koje se se održalo od 26. jula do 2. avgusta.

Kulturno leto u Pečenjevcu je završeno na veliki verski praznik – Sveti Ilija, koje već više od dve decenije nosi naziv po ovom svecu. „Svetoilijske večeri“ u organizaciji Doma kulture Pečenjevce, pred blizu hiljadu ljudi, zatvorio je svojim koncertom Nenad Milosavljević Neša, pevač, kompozitor i frontmen rok grupe „Galija“. Letnja bašta je bila mala da primi sve poštovaoce rada i dela ovog poznatog muzičara. Dva sata kvalitetnog programa privuklo je slušaoce svih starosnih dobi koji su zajedno pevali svima znane hitove. Ovaj koncert je došao kao „šlag na tortu“, za kraj veoma uspešnog kulturnog leta, na zadovoljstvo, kako organizatora, tako i meštana Pečenjevca i šire okoline.

Za osam večeri koliko su trajale ove „Svetoilijske večeri“ u letnjoj bašti Doma kulture smenjivali su se horovi, frulaši, izvođači pesama Tome Zdravkovića, grčke muzike, plesne grupe, folklorni ansambli, trubači, rok grupe, i za kraj kao kruna svega toga – spektakularni koncert Neše Galije. Drago mi je što smo okupili ovako veliki broj posetilaca, i nadam se da će, uz pomoć grada Leskovca i angažovanje upošljenika Doma kulture, a na zadovoljstvo svih posetilaca, kulturno leto naredne godine biti još masovnije i spektakularnije“ – reči su direktora Doma kulture Miroslava Stanojevića. „Na kraju nas i hrabre i podstiču reči Neše Galije, koji je pohvalio gostoprimstvo i organizaciju, da bi voleo da Pečenjevce poseti opet“.

Takođe pročitajte

Šta jesti pre i posle vežbanja

Lični trener i dijetetičar Keli Fijeras daje opšte smernice koje treba slediti kada birate koje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.